Sommigen drinken hun Anguien-gin liever vers, puur, zonder ijs. Vergezeld van zakouskis, zalmtoast of een beetje kaviaar.
Voor cocktailliefhebbers is hier een geweldige ontdekking:
De Negroni
De Negroni is een cocktail die in 1919 in Florence werd gemaakt. In die tijd was café "Casoni" de plaats waar de Florentijnse aristocratie elkaar 's avonds voor het diner ontmoette.
Graaf Camillo Negroni drinkt daar meestal zijn Americano (½ Casoni "Aperitivo 1814", ½ La Quintinie rode vermout, 1 scheutje frisdrank). Tot die dag dat hij de barman aanbood om zijn aperitief op te fleuren door bruisend water te vervangen door gin, een drankje dat hij had ontdekt tijdens zijn reizen in Londen.
Het succes van deze cocktail, genoemd naar de uitvinder, is onmiddellijk. Sindsdien is deze cocktail over de hele wereld.
Negroni-recept
- 1/3 van Casoni "Aperitivo 1814"
- 1/3 van Vermouth Royal La Quintinye Rouge
- 1/3 Anguien gin